dimecres, 10 de novembre del 2010

El gat enfitat i el remei poètic



El gato sin botas
de puro goloso
amaneció enfermo
de un mal doloroso.
La gata afligida
no duda el motivo
de alguna comida
o de un salto furtivo.
El gato asustado
confiesa su culpa
devoró confiado
cinco ratas juntas.
Melindrosa
es la melindrosa
de tal condición
que le dio un insulto
al ver un ratón.
Al estar cosiendo
en el pasadizo
con el aire el hilo
le dio un romadizo.
Al tomar un libro
se le cayó una hoja
le pegó en el pie
y la dejó coja.
Ella está en la cama
muy de gravedad
por haberse puesto
un botín helado.
Ella sigue enferma
de muchos días
por haberse puesto
la sortija fría.

 

 

1.  Comenta el poema sobre el gat enfitat. De què va?Conta'm la història que narra.

El poema trata de que el gato se desperto enfermo y la gata no dudo el motivo de alguna comida, el gato confeso que comio cinco ratas  la vez.

1.1. Anàlisi mètrica: Escriu el número d'estrofes i de versos que té el poema, i si és rima consonant o assonant.

 


2. Explica què vol dir la següent frase:

Apren a fer que el cor sempre es commogui pel fràgil gest de la bellesa de les paraules...

 A mi aquesta frase em diu que cualque paraule et pot arribar a emocionar.

3. Inventa't una història 

on un moix sigui el protagonista. Recorda que aquesta història ha de tenir una INTRODUCCIÓ, un DESENVOLUPAMENT i una CONCLUSIÓ O DESENLLAÇ.

 

Aixó era i no era un moixet petitet i ben guapet que vivia a les a fores d'un poble. Ell s'anomenaba Grogis tenía una pandilla de moixets que és deia '' CSi GATUNOS '' ells volian ser policies, pero encara eren una mica massa joves i per exemple investigaban coses que habían succeit, com l'any pasat varen descobrir la cova del ca malvat pero era massa tard, el ca malvat ja s'habia escapat i no el varen trobar. Tot aixó bé a que teníen un model exemplar que era el seu germá que fa anys el varen secrestar i tothom deia que habia estat el ca malvat. Un día rep una carta diguent que el seu germa estaba viu i en Grogis comença a cridar als seus dos amics, na Cleo i en Figaro. En Grogis estaba enamorat de na Cleo, i ella d'ell. En figaro es el millor amic de'n Grogis. Comença la investigació... i van al lloc on li han enviat la carta i secrestan a nen Figaro... ells intenta fer tot lo possible per poder trobarlo, pero no ho aconsegueixen. L'on demá na Cleo i en Grogis quedan per seguir la investigació... i quant arriban a la cova del malvat Ca cauen tots dos a una trampa.. on despres surt qui era el malvat... el Ca malvat era viu pero no era tant malvat com deien tot aquest envull l'habia creat el germa d'en grogis que era el dolent. Tot per la gelosia que li tenia al seu germa, pasaren els dies i no aconseguien sortir fins que el seu germa es despista i aconsegueixen sortir i salvarse.. hores mes tard criden a la policia. El germa acaba a ala preso, en Grogis te una relacio amorosa amb na cleo i el ca malvat i en figaro son amics. Conte contat conte acabat.


                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada